Dr. Bálint Olga Hajnalka

Kardiológus (felnőtt)

1999-ban szerzettem orvosi diplomát a Temesvári Orvostudományi Egyetem, Általános Orvostudományi Karán. Egyetem után 2001-ben a temesvári egyetem Phd hallgatójaként és kardiológus rezidensként jöttem akadémiai ösztöndíjjal Magyarországra. A Gottsegen György, Országos Kardiológiai Intézetben folytattam klinikai és tudományos kardiológiai képzésemet. Így 2006-ban PhD tudományos fokozatot és 2007-ben kardiológiai szakvizsgát tettem le Temesváron, majd ismertettem el diplomáimat Magyarországon, a Semmelweis Egyetemen.  Időközben 2005-ben az Európai Kardiológiai Társaság által akkreditált szívultrahang vizsgálathozszereztem diplomát. 

2005- és 2009 között a világ egyik vezető centrumában, a Torontói University Health Network, Congenital Cardiac Centre for Adults-ban többször jártam observerként majd fellowként. Ez utóbbi centrumban szerzett diplomám, külön szakképzetséget igazol veleszületett szívbetegség és terhesség és szívbetegség terén. 2009 óta újabb szakterületet karoltam fel, a pulmonalis artériás hypertoniát. Ezzel kapcsolatosan a londoni Royal Brompton Hospital (2010) és a bécsi AKH-ban (2016) töltöttem hosszabb időt observerként, továbbképzés céljából.   

2009 óta a Gottsegen György, Országos Kardiológiai Intézet alkalmazottja vagyok, jelenleg kardiológus főorvos státuszban. A beteg ellátás mellett, non-invaziv diagnosztikával foglalkozom, szívultrahang és spiroergometriás terheléses vizsgálatokat végzek.

Rendszeresen előadok hazai és külföldi kongresszusokon. Számos publikációval rendelkezem. 

Rendszeresen, már hagyományosnak mondható konferenciákat szervezek: GUCH fórum, évente a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és Terhesség és szívbetegség- interdiszciplináris fórum, ezt kétévente változó helyszínen.

Tagja vagyok a Magyar Kardiológiai Társaságnak, a Magyar Kardiológiai Társaság Echokardiográfiás és Gyermek kardiológiai – Veleszületett Szívbetegségek – Munkacsoportjának, az Európai Kardiológus Társaságnak (European Society of Cardiology), valamint az Európai Echokardiografiás Társaságnak ( European Association of Echocardiography)